Aardappelgalette met wilde perzik en geitenkaas header afbeelding

Aardappelgalette met wilde perzik en geitenkaas

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kg Opperdozer Ronde
  • 3 of 4 wilde perziken, in partjes
  • 60 gram boter
  • zout, peper
  • 150 gram zachte geitenkaas
Bereidingswijze

Borstel de Opperdoezer Ronde schoon en snijd ze in heel dunne plakjes.

Verhit de boter in één of twee koekenpannen en leg de, met zout en peper bestrooide, aardappelplakjes in een overlappende cirkel in de pan (het moet één laag zijn).

Bak e aardappelplakjes, afgedekt, circa 15 minuten op een middelhoge warmtebron.

Zet de warmtebron hoog, haal de deksel van de pan en bak de aardappelplakjes nog 5 minuten.

Keer de galette met behulp van een groot bord.

Verdeel de in plakjes gesneden geitenkaas en de wilde perzikpartjes over de aardappelschijfjes.

Bak nog 5-10 minuten tot de kaas gesmolten is.

Lekker met een salade van rucola met honingdressing.