Appelbeignets header afbeelding

Appelbeignets

Amuses, circa 10 personen

Ingrediënten
  • 5 grote Wellant appels
  • 350 ml bier
  • 300 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • mespuntje kaneel
  • poedersuiker
Bereidingswijze

Voorbereiding
Verwarm de olie in de friteuse op 220 °C. Schil de Wellant en haal met een appelboor de klokhuizen eruit.

Bereidingswijze
Snijd de Wellant appels in dikke plakken. Neem deze appels voor een extra intensere fruitige smaak aan uw beignets. Doe de bloem, zout, suiker, vanillesuiker en kaneel in een kom. Meng er de olie en de eieren doorheen en roer alles goed door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat. Giet er vervolgens het bier doorheen meng het goed. Dek de kom vervolgens af met een handdoek en laat het beslag een half uurtje rusten. Wentel de Wellant appel plakken aan beide kanten door het beslag net voordat u ze in de friteuse doet. Bak ze in zo`n 5-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze onder het bakken wel af en toe om zodat beide kanten bruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertips
Bestrooi ze voor het serveren even met wat poedersuiker.