Asperge ovenschotel header afbeelding

Asperge ovenschotel

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram asperges
  • 200 gram beenham, in plakken
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 4 dl. room
  • 4 eieren
  • 200 gram gorgonzola
  • 1 tl. zout
  • Peper uit de molen
Bereidingswijze

Ontdooi het bladerdeeg en bekleedt er een ingevette ovenschaal mee.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges en snijd het onderste stukje eraf (ong. 2 cm).

Kook de asperges in ruim water met wat zout.

Laat ze ongeveer 8-10 minuten koken en draai dan het vuur uit.

Laat ze nog zo’n 10 minuten nagaren in het hete water.

Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken op een droge theedoek.

Bedek het bladerdeeg met de plakken ham en leg daarbovenop de asperges.
Verkruimel de gorgonzola over de asperges.

Klop de eieren los met room, zout en peper. Schenk dit over de asperges.

Laat de ovenschotel in de oven gaar worden in 30 minuten in de oven.