Hutspot met pastinaak, (zoete) aardappel en klapstuk header afbeelding

Hutspot met pastinaak, (zoete) aardappel en klapstuk

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 250 gram pastinaak, in stukjes
  • 300 gram winterwortelen, in stukjes
  • 300 gram uien, gesnipperd
  • 200 gram (zoete) aardappel, in stukjes
  • 500 gram klapstuks
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Kook de klapstuk in +/- 2 uur in water met een rundvleesbouillonblokje gaar. Haal het vlees na 2 uur uit de pan.

Snijdt de klapstuk in stukjes. Doe in deze pan de (zoete) aardappelen en pastinaak en breng het weer aan de kook.

Voeg dan de wortelen en uien toe en laat alles, met het deksel op de pan, door pruttelen tot de aardappelen en groenten gaar zijn. Giet het kookvocht van de hutspot in een kom.

Stamp de groenten door elkaar en giet zoveel kookvocht terug tot de hutspot lekker smeuïg is.

(variatietip, probeer het eens met een klontje boter).

Meng de stukjes vlees door de hutspot. Maak de hutspot op smaak met zout en peper.