Romige aardappelgratin header afbeelding

Romige aardappelgratin

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1,5kg Nicola aardappelen, geschild en in dunne plakjes
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 2 takjes thijm, blaadjes
  • 2 el. olie
  • 150 ml. kookroom
  • 175 ml. melk
  • Stukjes boter
  • 100 gram creme fraiche
  • 100 gram geraspte Parmasan
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een grote koekenpan.

Voeg de uien met de tijm toe en leg een deksel op de pan. Laat ze op een zacht vuurtje in 10- 15 minuten zacht worden.

Meng de melk en de kookroom goed door elkaar en roer dan de aardappel erdoor.

Beboter een ovenschaal en schep de helft van de aardappelschijfjes erin.

Bedek ze met de uien en dan de rest van de aardappel-melk-room.

Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en zet het 1,5 uur in de oven.

Haal het folie weg en bestrijk de schotel met crème fraiche.

Strooi de Parmasan erover en zet de schotel nog 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.