Tjap Tjoy header afbeelding

Tjap Tjoy

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 2-3 el. olie
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 2-3 teentjes knoflook (fijngehakt (beejte voor salade)
  • 2 wortels, in plakjes
  • 1 grote rode paprika's, in reepjes (1/2 voor salade)
  • 1 komkommer, in stukjes (1/2 voor salade)
  • 100-250 gram champignons in pakjes
  • 125 gram bamboescheuten (blikje)
  • 125 gram tauge
  • 1 ui, gesnipperd (1/2 voor salade)
  • 500 gram kipfilet, in plakjes
  • 1-2 el. ketjap manis
  • 2 el. oestersaus of vissaus
  • 3-4 dl. kippenbouillon
  • 2-3 tl. maizena
  • Azijn, zout, peper, mosterd, suiker
Bereidingswijze

De salade: Doe de ui, knoflook, paprika en komkommer in een schaal en bestrooi deze met zout en peper.

Verwarm de azijn met de mosterd en de suiker (roeren tot de suiker is opgelost) en giet de warme azijn over de komkommersalade.

Roer goed door elkaar en laat minstens een paar uur op een koele plaats intrekken.

Tjap Tjoy: Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.

Schep de kip uit de pan en bak de rode peper en knoflook 2-3 min. in de achtergebleven olie.

Voeg hierbij de wortel en de helft van de paprika toe en na 3 min. ook de helft van de komkommer, champignons en bamboescheuten.

Wanneer de groente beetgaar is voegt u de kip weer toe. Meng ketjap, oestersaus, bouillon met maïzena en roer dit door het gerecht.

Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en roer als allerlaatste de taugé erdoor. Lekker met rijst of bami.