Oosterse kip met paksoi header afbeelding

Oosterse kip met paksoi

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 600 gram paksoi
  • 1 kg kip
  • Marinade:
  • Scheutjes sojasaus
  • 2 el. bruine suiker
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el. vissaus
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 el. sesamolie
  • 2 gember, geraspt
  • 1 el. chilisaus
  • 4 el. olie
  • 1 tl. sesamzaadjes
Bereidingswijze

Marinade: meng in een kommetje de sojasaus, suiker, knoflook, vissaus, limoensap, sesamolie, gember, chilisaus en olijfolie.

Houdt wat marinade achter voor de paksoi en giet de rest over de kip. Laat het een uurtje staan.

Draai de kip zo nu en dan om. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kip en de marinade in een ovenschotel en zet het 30 minuten in de oven.

Keer de kip af en toe om zodat de marinade op de kip blijft. Snijd de paksoi in grove stukken en leg het in een andere ovenschaal.

Schenk de achtergebleven marinade over de paksoi en zet het zo’n 10 minuten in de oven. Neem de kip uit de oven. Wikkel de kip in aluminiumfolie.

Zet 10 minuten opzij. Snijd de kip in stukken en verdeel het over de borden.

Leg de paksoi ernaast en bestrooi alles met wat sesamzaadjes. Lekker met rijst!