Chinese roergebakken kip met sperziebonen header afbeelding

Chinese roergebakken kip met sperziebonen

Hoofdgerechten, 4 personen

Chinese roergebakken kip met sperziebonen

Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet, in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 winterwortel in dunne plakjes
  • 250 gram sperziebonen, in stukjes
  • 1 bosje lente-uitjes, in stukjes
  • 1/8 dl (milde) chilisaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 2 tl suiker
  • 2 el olie
  • 400 gram rijst
Bereidingswijze

Kook de rijst gaar en laat het uitdampen. Roer de chilisaus, sojasaus, maïzena, gember en suiker door elkaar.
Verhit een eetlepel olie in een wok en roerbak de reepjes kip en de knoflook ca. 4 minuten tot de kip gaar is.
Schep de kip uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de wortel en de boontjes in ca. 3 minuten beetgaar. Voeg het chilimengsel, de kip en de lente-ui toe en verhit het geheel, al roerend, tot de saus gebonden is. Serveer de rijst apart.