header afbeelding

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • Salsa: 1 bosje bosui
  • 2 grote tomaten
  • 1 el koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el chilisaus
  • 1/2 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • Water
  • Maispastei: 2 maiskolven, gekookt
  • 3 grote uien
  • 400 gr gekruid gehakt
  • 1 el olie
  • Handvol rozijnen
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • Cayennepeper
  • Zout
  • 2 eieren, gekookt en afgekoeld
  • 2 el poedersuiker
  • 1 dl melk
  • 1 tl zout
  • 2 el maizena
Bereidingswijze

Salsa: Hak alle ingrediënten heel fijn en meng alles behalve het water goed door elkaar. Schenk er water bij tot alles net onder water staat. Dek het af en zet het een paar uur in de koelkast.
Maispastei: Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de uiensnippers bij het gehakt en bak verder tot de uiensnippers zacht zijn. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Meng het komijnzaad, olijven en rozijnen erdoor en schep het in een ingevette ovenschaal.
Snijd de eieren in plakjes en leg ze op het gehaktmengsel. Snijd de maiskorrels van de kolven en pureer ze met de melk en maïzena tot een grove puree. Schep het over het gehaktmengsel en strijk het glad. Bestrooi de puree met poedersuiker. Zet de ovenschaal ongeveer 30-35 minuten in de oven.