Aardappelen met mandarijn uit de oven en andijviesalade header afbeelding

Aardappelen met mandarijn uit de oven en andijviesalade

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 750 gram krieltjes met schil
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 el tijm
  • Sap van 2 à 3 mandarijnen
  • 1 tl grof zout
  • 4 eieren
  • 100 gram radijsjes
  • 3 el olie
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 2 bosuitjes
  • 250 gram fijngesneden andijvie
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de aardappelen over een bakplaat en besprenkel ze met olie. Zet ze ongeveer 30 minuten in de oven.
Meng wat olie met het sap van de mandarijnen, de tijm en de knoflook. Meng de rest van de olie met het mandarijnen sap, de teentjes knoflook en tijm.
Schep dit mengsel door de aardappelen, bestrooi met zout en rooster ze nog zo’n 15 minuten in de oven. Kook de eieren hard en pet ze. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de bosuitjes in ringetjes. Meng de radijsjes, bosui en andijvie door de dressing. Snijd de eieren in parten en leg ze op de salade.