Andijviestamppot met oma’s jus header afbeelding

Andijviestamppot met oma’s jus

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 800 gram kruimige aardappe
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 1 klontje roomboter
  • 1 el mosterd
  • 0.5 el ketjap manis
  • 1 el ketchup
  • 1 flesje trappistenbier
  • nootmuskaat
  • 150 ml melk
  • peper en zout
  • 1 kg andijvie gesneden en gewassen
Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappels in stukjes en kook ze circa 10 minuten. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen. Verhit de melk. Stamp de aardappels met de melk fijn. Breng op smaak met zout en peper en een snufje nootmuskaat. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en warm goed door. Meng gehakt, ei, paneermeel en kerriepoeder en draai er 4 gehaktballen van. Pel en snijd de knoflook en de uien. Bak de gehaktballen rondom goudbruin in olie en gaar ze, met deksel op de pan, circa 10 minuten. Zet het vuur laag en voeg de boter, knoflook en ui toe. Bak kort mee tot ze glazig zijn. Blus af met bier. Voeg 150 ml water, mosterd, ketjap en ketchup toe en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten garen met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.