Appelflappen header afbeelding

Appelflappen

Amuses, 10 appelflappen

Ingrediënten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3-4 Wellant appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
  • 50 gr suiker
  • 50 gr rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • suiker om te bestrooien
Bereidingswijze

Voorbereiding:
Verwarm de olie in de friteuse op 220 °C. Schil de Wellant en haal met een appelboor de klokhuizen eruit.

Bereidingswijze:
Snij de Wellant appels in stukjes en meng dit met de suiker, rozijnen en kaneel. Neem u de Wellant appel intensere smaak van uw appelflappen. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg ze op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat. Verdeel het appelmengsel over alle plakjes bladerdeeg. Vouw elk plakje bladerdeeg dwars over het appelmengsel tot een driehoek en druk de randjes goed aan (gebruik eventueel wat water om het goed te laten plakken). Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met losgeklopt ei en strooi er een beetje suiker overheen. Bak de appelflappen 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.