Aardappelsalade met raapstelen header afbeelding

Aardappelsalade met raapstelen

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 600 gram aardappel in grove stukken
  • 300 gram verse raapstelen gesneden
  • 4 eieren gekookt
  • 4 oude boterhammen in blokjes
  • 50 ml olie
  • 1 el roomboter
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • paar augurken fijngehakt
  • 1 el mosterd
  • zout en peper
  • 2 el. verse tijmblaadjes
  • 200 ml Griekse yoghurt
Bereidingswijze

Kook de aardappelstukken gaar. Giet af en
laat ze afkoelen. Verwarm de olie en boter op
middelhoog vuur. Bak hierin de boterhamblokjes
goudbruin.
Roer de ui, augurk, mosterd en tijm door de
yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Meng de dressing door de lauwwarme aardappels
en de raapstelen. Snijd de eieren door en verdeel
over de salade. Bestrooi met de boterhamblokjes