Romige spinaziesoep met ei header afbeelding

Romige spinaziesoep met ei

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram verse spinazie gewassen en gesneden
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Handvol verse dille
  • 2 eieren hardgekookt en in stukken gesneden
  • 20 gram boter
  • 1/2 liter bouillon
  • 1 dl. slagroom
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Verhit de boter en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.

Schenk de bouillon erop en breng aan de kook.

Voeg de dille en de slagroom toe en warm het nog even goed door.

Pureer de soep en voeg de stukjes ei toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Ook lekker met reepjes ham, zalmsnippers of mozzarellakaas.