header afbeelding

Bijgerechten, Aardappelkroketjes

Ingrediënten
  • 500 gram Bildtstar aardappelen
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eieren
  • 1 snuf nootmuskaat
  • Paneermeel
  • Zout en peper
Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar. Laat ze na het afgieten even goed na stomen en stamp ze dan. Voeg de mosterd, de nootmuskaat en wat zout en peper toe. Voeg eventueel kruiden toe naar smaak. Voeg daarna een eierdooier toe. Roer goed door en laat in de koelkast staan tot het helemaal afgekoeld is. Vorm ongeveer 12 kroketjes. Klop een ei goed los en vul een bord met een goede laag paneermeel. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Frituur ze 3 à 4 minuten op 180 graden of bak ze in de oven op 200 graden voor 20 minuten.