Spaghetti pompoen uit de oven header afbeelding

Spaghetti pompoen uit de oven

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 2 Spaghetti pompoenen
  • 400 gram verse spinazie
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • Scheutje olijfolie
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoenen in de lengte doormidden. Schrap de pitjes uit de pompoen. Smeer de pompoen helften in met een beetje olijfolie en plaats met de platte kant op de ovenplaat. Bak 30 minuten in de oven. Snijd de knoflook en de zongedroogde tomaten en fruit deze aan. Roerbak de spinazie erdoor. Bak de pijnboompitjes mee en breng op smaak met zout en peper. Schrap met een vork de pompoenen leeg en meng dit door de spinazie. Vul de pompoenen met de vulling en strooi de Parmezaanse kaas erover. Grill nog 10 minuten in de oven.