Roergebakken spruitjes in curry header afbeelding

Roergebakken spruitjes in curry

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 750 gram spruitjes
  • 2 prei
  • 250 gram champignons
  • 200 gram creme fraiche
  • 400 gram hamblokjes
  • 300 gram rijst
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze

Kook de rijst gaar. Maak de spruitjes schoon en kook ze ongeveer 8 minuten. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes. Verhit de olijfolie en wok de spruitjes, prei en champignons een paar minuten. Voeg de hamblokjes, currypoeder en creme fraiche toe en roerbak 7 minuten op hoog vuur. Voeg daarna de suiker, sambal en mosterd toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.