Zuurkoolkroketten header afbeelding

Zuurkoolkroketten

Bijgerechten, 16 kroketten

Ingrediënten
  • 500 gram zuurkool
  • 500 gram aardappelen
  • 5 eieren
  • 50 ml melk
  • 75 gram bloem
  • 25 gram roomboter
  • 200 gram paneermeel
  • 1 liter zonnebloemolie
Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar. Stamp ze, roer de melk erdoor en voeg de boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng de zuurkool met de aardappelpuree. Leg in een schaal en bedek met huishoudfolie en laat een paar uur in de koelkast staan. Klop de eieren los. Verdeel het zuurkool-aardappelmengsel in 16 stukken en rol er kroketten van. Rol door de bloem, dan door het ei en dan door het paneelmeel. Verhit de olie tot 180 graden. Bak de kroketten gaar.