‘Vlaamse’ hutspot met klapstuk header afbeelding

‘Vlaamse’ hutspot met klapstuk

Hoofdgerechten

Ingrediënten
  • 200 gram uien in grove stukken
  • 300 gram winterpeen in kleine stukjes gesneden
  • 300 gram prei in dunne ringen
  • 1 kilo bloemige aardappelen in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes verse tijm
  • 3 eetlepels Franse mosterd
  • 500 gram klapstuk
  • zout en peper
  • 125 gram roomboter
Bereidingswijze

Doe de ui met de helft van de laurier en tijm en één el mosterd in een braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg het op het uimengsel. Giet er water bij tot het vlees ongeveer 1 centimeter onder water staat. Laat alles op een laag vuur in 2 ½ uur gaar worden. Kook de aardappelen ondertussen met zout en de rest van de kruiden in 20 minuten gaar. Laat de laatste 5 minuten de prei even meekoken. Giet dan de aardappelen af en haal de tijm en laurier eruit. Stamp tot het een gladde hutspot wordt.

Snijd het vlees in plakken. Smelt de roomboter samen met de rest van de mosterd en voeg naar smaak de uien en het stoofvocht van het vlees toe. Serveer het vlees op de hutspot en schenk de mosterdboter erover