Andijvie paprikaschotel header afbeelding

Andijvie paprikaschotel

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 2 rode paprika's
  • 750 gram andijvie
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram spekblokjes
  • 25 gram boter
  • 2 uien
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Zout en peper
Bereidingswijze

Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.

Maak de paprika’s schoon en snijd deze in kleine reepjes.

Maak de andijvie schoon, snijd deze in reepjes, was deze en laat de andijviereepjes uitlekken.

Verhit in een pan de boter en bak hierin de spekblokjes uit.

Voeg dan de uien, knofl ook en kerriepoeder toe en fruit dit een paar minuten mee.

Doe dan de paprika’s erbij en bak deze even mee.

Voeg dan de andijvie toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten mee tot de andijvie wat geslonken en beetgaar is.

Breng het groentegerecht zonodig op smaak met peper en zout.
Lekker met aardappelpuree en een gehaktbal.

Bron: Keukentips.nl