Erwtensoep van Oma header afbeelding

Erwtensoep van Oma

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram spiterwten
  • 800 gram erwtensoepgroente
  • 2 aardappelen
  • 2 laurierblaadjes
  • Handje peperkorrels
  • Zout
  • 150 gram magere spekreepjes
  • 1 hamschijf
  • 2 rookworsten
Bereidingswijze

Breng de spliterwten met 2 liter water, de magere spekreepjes, de hamschijf, laurierblaadjes,

peperkorrels en zout aan de kook.

Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel schuin op de pan.

Laat het zo’n 40 minuten koken. Roer het af en toe goed door. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Schep het vlees uit de soep en snijd het in kleine stukjes.

Voeg de groente, aardappelen en vlees bij de spliterwten en kook het zachtjes ca. 45 minuten. Blijf goed roeren!

Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe. Neem de worst uit de pan en snijd hem in plakjes.

Voeg de plakjes worst toe en warm nog ca. 5 minuten door.