Gebakken kriel met ijsbergsla header afbeelding

Gebakken kriel met ijsbergsla

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 750 gram krielaardappelen
  • 1 ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 300 gram kipfilet
  • Oflijolie
  • Pepeter en zout
  • slasaus
Bereidingswijze

Kook de krielaardappelen zo’n 10 minuten en giet ze af. Laat ze even afkoelen.

Kook de eieren hard en bak de kipfilet. Verhit wat olijfolie en fruit daarin de knoflook.

Voeg de krielaardappeltjes toe en bak ze tot ze mooi bruin zijn.

Snijd de ijsbergsla, komkommer, tomaat en bosuitjes in kleine stukjes.

Meng het met slasaus en breng op smaak met zout en peper.

Meng voor een leuk kleureffect ook wat rode sla en geraspte wortel door je ijsbergsla!