Opperdoezer Ronde met bospeen en wilde perzik uit de oven header afbeelding

Opperdoezer Ronde met bospeen en wilde perzik uit de oven

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 bosje bospeen, geschrapt en in stukken
  • 700 gram Opperdoezer Ronde, schoongeschrobt
  • 2 wilde perziken, geschild en in stukjes
  • 1 sinaasappel
  • 4 takjes thijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • Olijfolie om in te bakken
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 1 klontje roomboter
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de Opperdoezer Ronde 15 minuten tot ze bijna gaar zijn.

Giet ze af en laat ze wat afkoelen.

Rasp de schil van de sinaasappel en houd de rasp apart.
Breng in een pan water met een beetje zout en het sap van de sinaasappel aan de kook.

Kook de bospeen hierin circa 4 minuten. Giet het af en laat het iets afkoelen.

Hak de tijm en rozemarijn fijn. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Meng de perziken in de ovenschaal met de bospeen, tijm, rozemarijn, een scheut olijfolie en de sinaasappelrasp en verbrokkel de geitenkaas erover.

Zet het in de oven en bak circa 10 minuten tot de kaas licht geroosterd is.

Verhit een klontje roomboter in een pan en bak de aardappelen in circa 8 minuten rondom goudbruin.