Sperziebonenschotel met kipfilet header afbeelding

Sperziebonenschotel met kipfilet

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram sperziebonen, in stukjes
  • 6 abrikozen, in stukjes
  • 500 gram kipfilet, in stukjes
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 1 of 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1/2 el. chilipoeder
  • 1 tl. kaneel
  • 3 el. olijfolie
  • 1 dl. (kippen) bouillon
  • Zout, versgemalen zwarte peper
  • 300 gram couscous (of 400 gram rijst)
Bereidingswijze

Meng in een braadpan alle ingrediënten behalve de couscous door elkaar.

Zet het deksel op de pan en stoof alles op een zacht vuur in 30-45 minuten gaar.

Schep het gerecht regelmatig door.

Laat eventueel de laatste 10 minuten wat van het vocht verdampen.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer het naast elkaar.