Prei aardappel ovenschotel met appel header afbeelding

Prei aardappel ovenschotel met appel

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo prei, fijngesneden
  • 700 gram aardappelen, in schijfjes
  • 250 gram champignons, in schijfjes
  • 3 Delcorf appelen, in schijfjes
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • ca. 4 el. olijfolie
  • 1 potje creme fraiche
  • 500 gram gehakt
  • Zout en peper
  • 60 gram geraspte kaas
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook de aardappelen ong. 10 minuten.

Giet ze af en bak ze 5 minuten in olijfolie.

Roerbak zo’n 8 minuten de prei met de knoflook en wat peper en zout in olijfolie.

Voeg dan de champignons en het gehakt toe. Blijf roeren tot het gehakt gaar is.

Schep de aardappelschijfjes en de appel erdoor en doe alles in een ovenschaal.

Bestrijk het met de crème fraîche, strooi de kaas erover en zet het zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven.