Oosterse boerenkoolschotel header afbeelding

Oosterse boerenkoolschotel

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gram boerenkool (panklaar)
  • 400 gram kipfilets (in stukjes gesneden)
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 et. zonnebloemolie of 2 el. arachideolie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 150 gram spekblokjes
Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip 5 minuten.

Voeg sambal oelek, ketjap, honing, zout en peper toe. Roerbak het mengsel 3 minuten.

Schep de boerenkool door de kipmengsel. Roerbak nog 10 minuten.

Schep de noten door het boerenkoolmengsel. Rooster het spek in een droge hete koekenpan krokant.

Haal het spek uit de pan en bak de ui samen met de fijn gesneden prei bruin in het spekvet.

Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden.

Strooi er de uitjes over en leg het spek erop. Serveer er aardappelpuree of gebakken aardappelen bij.

Vraag uw specialist om advies voor de meest geschikte aardappelen.

Bron: boodschappen.nl