Kriel aardappelen uit de oven met geitenkaas header afbeelding

Kriel aardappelen uit de oven met geitenkaas

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 bos bospeen geschrapt en in stukken
  • 3 perziken
  • 1000 gram kriel aardappelen
  • 1 sinaasappel
  • 4 takjes tijm
  • 1 klontje roomboter
  • 2 takjes rozemarijn
  • Olijfolie om te bakken
  • 200 gram geitenkaas
Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Kook de krielaardappelen 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.

Giet ze af en laat ze wat afkoelen. Rasp de schil met de sinaasappel en houd de rasp apart.

Breng in een pan water met een beetje zout en het sap van de sinaasappel aan de kook.

Kook de bospeen hierin 4 minuten. Giet het af en laat het iets afkoelen. Hak de tijm en rozemarijn fijn.

Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Meng de perziken in de ovenschaal met de bospeen, tijm en rozemarijn een scheutje olijfolie en de sinaasappelrasp en een beetje gebrokkelde geitenkaas.

Zet het in de oven en bak ongeveer 10 minuten tot de kaas licht geroosterd is.

Verhit een klontje roomboter in een pan en bak de kriel aardappelen in ongeveer 8 minuten rondom bruin.