Gevulde aardappelen header afbeelding

Gevulde aardappelen

Bijgerechten, grote portie

Ingrediënten
  • 2 grote (of 4 kleinere) aardappelen, schoongeboend in de schil
  • Scheutje olijfolie
  • 1 bosuitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 chilipeper
  • 50 gram feta
  • Klontje boter
  • 3 cm. courgette
  • 100 ml. creme fraiche
  • 100 gram geraspte jonge kaas
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Boen de aardappelen schoon en laat de schil zitten. Droog de aardappel goed af en bestrijk ze met olijfolie.

Leg de aardappelen in een ovenschaal en zet ze 1 uur in de oven. Keer ze halverwege een keer om.

Snijd de bosui, knoflook, chilipeper en courgette heel fjn. Verkruimel de feta erdoor.

Haal de aardappels uit de oven en laat ze even afkoelen.

Snijd de aardappelen diep in, maar niet helemaal doormidden. Hol ze voorzichtig uit met een theelepeltje.

Roer de stukjes aardappel die eruit komen door het mengsel. Verdeel dan het mengsel over de uitgeholde helften.

Zet de gevulde aardappelen weer in een ovenschaal en bak ze nog 15-20 minuten.

Strooi er tenslotte wat geraspte kaas over en schep er een eetlepel crème fraiche op.