Broccolitaart header afbeelding

Broccolitaart

4-6 personen

Ingrediënten
  • 7 blakjes bladerdeeg of hartige taart deeg
  • 1 flinke stronk broccoli
  • 200 gram cherrytomaten
  • 4 eieren + 1 eidooier (voor het bestrijken)
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Kook de broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar in water met zout. Was en halveer de cherrytomaten.
Maak een luchtige crème van de eieren (behalve de eidooier), peper en zout en de crème fraîche. Klop dit met een garde. Bekleed een bakvorm met de
plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg, prik gaatjes in de bodem en bestrijk de randen met eigeel. Verdeel de tomaten en de broccoli over de bodem en bestrooi
deze met oregano en nog wat peper en zout. Verdeel het eiermengsel over de groente en als laatste voeg je stukjes mozzarella toe. Bak de hartige taart in 30-35 minuten
goudbruin. Serveer de broccolitaart met een salade.