Raapstelen stamppot header afbeelding

Raapstelen stamppot

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 350 gram raapstelen
  • 500 gram aardappelen, geschild
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram roomboter
  • 15 gram kappertjes
  • 1 eetlepel sour cream
  • 1/2 theelepel scherpe fijne mosterd
  • 1/4 theelepel citroensap
  • Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze

Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten. Giet ze af en zet met een deksel erop weg. Snijd het onderste stukje van de raapstelen en spoel ze goed schoon. Dep ze droog en hak ze. Meng de sour cream met de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Smelt de boter en fruit hierin de knoflook aan. Voeg de kappertjes toe. Zet het vuur hoog en voeg de raapstelen toe. Roerbak deze even kort. Prak de aardappelen en roer het sour cream mengsel erdoor. Schep de raapstelen door de aardappelen en meng dit. Rasp een beetje citroen over de raapstelen stamppot.