Italiaanse tomatensoep header afbeelding

Italiaanse tomatensoep

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo trostomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • Olijfolie
  • Bloem
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Ontdoe de tomaten van hun vel door een kruisje te snijden aan de onderkant van de tomaat en leg ze even in kokend water totdat het vel begint los te laten. Kook 1 liter water. Snipper de ui en fruit deze met de teentjes knoflook in de olijfolie. Voeg een eetlepel bloem toe en roer totdat er een dikkige saus ontstaat. Voeg tijdens het roeren het kokende water toe. Voeg de tomaten toe en pureer dit met de staafmixer tot een gladde soep. Doe het bouillonblokje erbij en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Doe als laatste de basilicumblaadjes erbij.