Geroosterde tomaten met honing en tijm header afbeelding

Geroosterde tomaten met honing en tijm

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 650 gram trostomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepel balsamico
  • 2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de trostomaten en leg ze in een grote ovenschaal met de binnenkant naar boven. Steek in elke tomaat een stukje knoflook. Rits de tijm van de takjes en strooi 3/4 deel over de tomaten. Besprenkel de tomaten met de olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe. Zet 35 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de tomaten op een bord en giet de saus uit de ovenschaal erover. Maak een dressing van de mosterd, de honing, wat olijfolie en de balsamico. Schenk dit over de tomaten en garneer af met de overige tijm.