Romanesco ovenschotel header afbeelding

Romanesco ovenschotel

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 1 Romanesco
  • 150 gram kruimige aardappelen
  • 150 gram champignons
  • 200 gram spekjes
  • 1 hand rauwe cashewnoten
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de aardappelen in een pan water aan de kook en kook 5 minuten. Voeg na 5 minuten de romanesco toe. Breng weer aan de kook en kook weer 5 minuten. Giet alles af. Snijd de champignons in plakjes en bak met de spekjes in de olijfolie tot ze bruin kleuren. Hak de cashewnoten in stukjes en meng met zout en peper. Vet een ovenschaal in, doe hier de aardappelen en romanesco in, druk ze iets fijner met vork. Voeg de spekjes en champignons toe en strooi de cashewnoten erover. Zet 10 minuten in de oven.