Witlofsalade header afbeelding

Witlofsalade

Lunchgerecht, 2 personen

Ingrediënten
  • 3 stronken witlof
  • 2 sinaasappelen
  • 1 Fuji appel
  • 50 gram walnoten
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel honing
Bereidingswijze

Wel de rozijnen in een bakje lauw water. Was de witlof en snijd de onderkanten eraf. Pel de blaadjes van de witlof en doe deze in een kom. Snijd de sinaasappel in partjes. Snijd de appel in plakjes. Voeg dit toe aan de witlof. Hak de walnoten grof. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, 1 el water, kerriepoeder en honing en breng op smaak met zout en peper. Giet de rozijnen af en voeg toe aan de witlof. Schenk de dressing erover en hussel goed door elkaar. Verdeel over de borden en garneer af met de walnoten.