Stoofperen met chocola header afbeelding

Stoofperen met chocola

Nagerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo Gieser Wildeman
  • 250 ml rode wijn
  • 100 gram pure chocolade
  • 3 eetlepel appelstroop
  • 8 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • Handje gedroogde cranberries
Bereidingswijze

Schil de stoofpeertjes, maar laat de steeltjes zitten. Doe de appelstroop en de wijn in een grote pan en zet de peertjes hier rechtop in. Schenk er water bij, totdat de peertjes net onder water staan. Voeg de kruidnagels en kaneelstokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag als het kookt en laat ze ongeveer 3 uur stoven, totdat de peertjes zacht zijn. Smelt de chocolade au bain-marie. Hak de cranberries fijn. Doop de onderkant van de peertjes in de chocola en vervolgens in de cranberries.