Rijk gevulde tomatensoep header afbeelding

Rijk gevulde tomatensoep

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 750 gram trostomaten
  • 2 grote uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • Handje basilicum
  • 70 ml tomatenpuree
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 125 ml crème fraiche
Bereidingswijze

Leg de tomaten 10 seconden in kokend water en spoel daarna gelijk met koud water. Haal de velletjes van de tomaten en snijd ze in vieren. Snipper de uien en de knoflookteentjes. Schil de bleekselderij en snijd in kleine stukjes. Maak van het bouillonblokje en een liter water de bouillon. Bak de ui, knoflook en bleekselderij in wat olijfolie voor 3 minuten. Voeg de tomaten en puree toe. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten doorkoken. Roer de crème fraiche en de basilicum erdoor. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.