Gepofte aardappel met kaas header afbeelding

Gepofte aardappel met kaas

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 4 grote Nicola aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • 100 gram belegen kaas
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 1 eetlepel boter
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in elke overdwars 4 inkepingen tot 3/4 in. Leg ze op een stukje aluminiumfolie. Hak de rozemarijn en tijm fijn en strooi in de aardappelen. Snijd de spek in stukjes en verdeel over de aardappelen. Bestrooi met wat zout en peper. Smelt de boter en besprenkel de aardappelen. Pak ze luchtdicht in met de folie en pof in 45 minuten gaar. Verdeel de kaas over de aardappelen en zet nog even terug in de oven. Snipper de ui en verdeel over de aardappelen.