Klassieke asperges header afbeelding

Klassieke asperges

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo asperges
  • 500 gram krieltjes
  • 1 citroen
  • 20 gram bieslook
  • 250 gram beenham
  • 4 eieren
  • 100 gram roomboter
Bereidingswijze

Schil de witte asperges en verwijder de uiteinden. Kook de krieltjes en asperges in 10 minuten gaar. Rasp de schil van de citroen en snijd de bieslook fijn. Snijd de beenham in stukjes. Kook de eieren en prak ze fijn met wat zout, peper en de helft van de bieslook. Halveer de krieltjes en bak met een klontje roomboter goudbruin. Smelt de boter en roer de citroenrasp en de overige bieslook erdoor. Verdeel de asperges over de borden, verdeel de beenham en het geprakte ei. Schenk de botersaus erover en serveer met de krieltjes.