Salade Nicoise header afbeelding

Salade Nicoise

Lunchgerecht, 2 personen

Ingrediënten
  • 150 gram kasbonen
  • 1/2 rode ui
  • 2 krop Romaanse sla
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 1 blikje tonijn
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze

Punt de bonen en breek ze doormidden. Kook ze in ongeveer 8 minuten gaar en laat daarna goed afkoelen. Kook de eieren naar eigen wens. Was de Romaanse sla en snijd in grove stukken. Snijd rode ui in halve ringen. Verdeel de sla met rode ui en kasbonen over de borden. Laat de tonijn uitlekken en verdeel over de salade. Snijd de tomaten in vieren en leg op de borden. Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie en wat zout en peper. Pel de eieren en snijd in vieren. Garneer af met de eieren en olijven.