Bloemkool-kaastaart header afbeelding

Bloemkool-kaastaart

Hoofdgerechten, 1 taart

Ingrediënten
  • 300 gr aardappels, geraspt
  • ui geraspt
  • 1 ei, geklopt
  • 1 tl zout
  • 1 el bloem
  • Taartvulling
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 el tijmblaadjes
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 175 gr Cheddar kaas, geraspt
  • 2 eieren, geklopt
  • 60 ml melk
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Knijp het overmatige vocht uit de geraspte aardappelen. Meng de aardappelen, ui, ei, zout en meel en schep deze over in een ingevette taartvorm en druk ze plat. Bak de vorm circa 30 min.. Het deeg met olie insmeren en nogmaals 10 min. bakken. Haal het uit de oven, en verlaag de ovenstand naar 180°C. Bak de Ui, knoflook, basilicum, tijm, zout, peper en paprikapoeder 8-10 min. Voeg vervolgens de bloemkool toen en laat deze 15 min. garen. Vervolgens de helft van de kaas over het aardappeldeeg verdelen, de groenten over de kaas scheppen en de resterende kaas erover verspreiden. Klop de melk en eieren op, giet deze over de groenten en kaas en bestrooi het tenslotte met paprikapoeder. Bak de kaastaart 35-40 minuten, tot de taart stevig is en de bovenkant licht gebruind.