Sperziebonensalade header afbeelding

Sperziebonensalade

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 rode uien
  • 1 zoete aardappel
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 100 gram feta
  • 2 theelepel honing
  • 100 gram pecannoten
  • 3 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze

Kook de sperziebonen gaar en spoel af met koud water. Kook de eieren en halveer ze. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de uien in ringen. Pers de citroen uit en voeg het sap met de honing en 2 eetlepels olijfolie toe aan de uien. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de cherrytomaten. Bak de zoete aardappel 10 minuten, bak de laatste minuut de pecannoten mee. Doe de sperziebonen, de zoete aardappel, cherrytomaten en uien in een saladeschaal en meng goed door elkaar. Verdeel de eieren en verkruimel de feta erover.