Shakshuka header afbeelding

Shakshuka

Lunchgerecht, 4 personen

Ingrediënten
  • 6 trostomaten
  • 100 gram sjalotjes
  • 1 rode ui
  • 1 bos koriander
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 gram gehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1,5 eetlepels gemberpoeder
  • 1 eetlepel mosterd
Bereidingswijze

Snijd de sjalotjes en koriander fijn. Meng het gehakt met 1 ei, gember- en paprikapoeder, sjalotjes, mosterd en de helft van de koriander en maak kleine balletjes. Ontvel de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Bak de gehaktballetjes en rode ui op laag vuur. Als de balletjes bruin zijn voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Laat 12 minuten stoven. Maak een kuiltje in het mengsel en breek de eieren hierin. Laat nog 7 minuten garen. Garneer af met de koriander.