Stamppot paksoi header afbeelding

Stamppot paksoi

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 1 paksoi
  • 500 gram aardappelen
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels crème fraiche
  • 1 eetlepel mosterd
Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze af, maar laat een klein beetje kookvocht in de pan zitten. Voeg de crème fraiche toe en stamp toe een grove puree. Breng op smaak met zout en peper en mosterd. Snijd de paksoi in repen en de lente-uitjes in ringetjes. Kook de eitjes zachtgekookt. Voeg de paksoi en lente-ui toe aan de puree en verwarm nog even op laag vuur. Schep de stamppot op de borden, halveer de eitjes en leg erbovenop. Garneer af met de tuinkers.