Vijgen met spek header afbeelding

Vijgen met spek

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 8 vijgen
  • 50 gram rucola
  • 8 walnoten
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram geitenkaas
  • 16 plakjes spek
  • 2 theelepel honing
  • 2 eetlepels balsamico
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vijgen in kwarten waarbij je ze aan de onderkant nog aan elkaar vast laat zitten. Klap de vijgen voorzichtig open en schep de ricotta eru. Wikkel om elke vijg 2 plakjes spek en zet ze in een ovenschaal. Snijd de geitenkaas in stukjes en leg deze bovenop de ricotta. Kraak de walnoten, breek ze in stukjes en strooi over de vijgen. Druppel de honing over de vijgen. Zet de schaal 8 minuten in de oven. Schenk de balsamico over de rucola en verdeel over de borden. Zet de vijgen op de rucola.