Pruimen in brandewijn header afbeelding

Pruimen in brandewijn

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gr Opal pruimen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • ½ steranijs
  • 1 liter brandewijn
  • 300 gr kandijsuiker
Bereidingswijze

Zet een weckpot van ongeveer 2 liter in een grote pan met ruim kokend water en kook dit voor 10 minuten. Laat de weckpot ondersteboven uitlekken op een theedoek. Was de pruimen en halveer ze. Verwijder de pit en doe ze in de weckpot.  Neem een pan waar je 2dl water aan toevoegt, het kaneelstokje, de steranijs, het doormidden gesneden vanillestokje en de suiker. Breng aan de kook tot de suiker opgelost is. Laat 10 minuten trekken en voeg daarna de brandewijn toe. Vul de weckpot af met de brandewijn en laat 3 tot 6 maanden staan.