Shakshuka met avocado en feta header afbeelding

Shakshuka met avocado en feta

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo trostomaten
  • 2 avocado's
  • 1 limoen
  • 1 jalapeno peper
  • 5 gram platte peterselie
  • 8 eieren
  • 200 gram feta
  • 8 tortilla's
  • Paprikapoeder
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak van 500 gram tomaten tomatensoep. Snijd de rest van de tomaten in blokjes. Snijd de feta in kleine stukjes en de jalapeno in ringetjes. Meng de tomatensoep, tomatenblokjes, feta, jalapeno en wat zout in een diepe ovenschaal. Zet het 10 minuten in de oven. Haal de schaal eruit, maak kuiltjes in het mengsel en breek er 8 eieren in. Strooi wat zout erover en zet nog 10 minuten in de oven. Snijd de avocado’s in blokjes. Verwarm de tortilla’s. Garneer af met het sap van de limoen, de avocado en wat paprikapoeder.