Indiase curry masala header afbeelding

Indiase curry masala

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gr sperziebonen
  • 250 gr bospeen
  • 500 gr aardappelen
  • 1 grote rode ui
  • 200 gr kikkererwten
  • 500 gr kipdijfilet
  • 30 gr curry masala pasta
  • 1 el zonnebloemolie
  • 250 cl kokosmelk
Bereidingswijze

Dop de sperziebonen en breek ze doormidden. Schil de bospeen en snijdt ze in gelijke stukken. Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in gelijke stukken. Pel en snipper de rode ui. Snijd de kipdijfilet in gelijke stukken. Verhit in een pan de zonnebloemolie. Voeg de kip toe en bak deze totdat ze goudbruin zijn. Draai het vuur laag en voeg de ui, sperziebonen en de bospeen toe. Fruit totdat de ui glazig is en voeg de curry masala pasta toe. Verhit 3 minuten en voeg de kokosmelk, aardappelen en kikkererwten toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken tot het vocht grotendeels is ingedampt. Serveer de curry met rijst of naanbrood.