Beef wellington header afbeelding

Beef wellington

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gr paddenstoelenmix
  • 2 sjalotten
  • 20 gr peterselie
  • 20 gr bieslook
  • 1 ei
  • 600 gr ossenhaas
  • 1 grote plak bladerdeeg
Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de sjalotten en snijd de paddenstoelen fijn. Hak de peterselie en de bieslook. Braad in een hete pan de ossenhaas om en om. Laat de ossenhaas afkoelen en bak in het braadvocht de paddenstoelen, sjalotjes en de groene kruiden. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de plak bladerdeeg, laat aan de boven- en onderkant 3 centimeter vrij. Leg de ossenhaas in het midden en rol het bladerdeeg dicht. Zorg dat de naad aan de onderkant zit. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Bak 20 minuten in de oven. Laat 20 minuten rusten voor je hem aansnijdt.