Aardappel tortilla’s header afbeelding

Aardappel tortilla’s

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gr Bildtstar aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 1 rode peper
  • 1 gele paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 stronk broccoli
  • 2 eieren
  • 200 gr chorizo
Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 bij 1cm. Blancheer ze 3 minuten in water met zout en spoel af met koud water. Snijd de broccoli in roosjes,  blancheer 3 minuten en spoel af met koud water. Breek de eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper. Voeg de aardappelen en broccoli toe. Snijd de paprika, chorizo en sjalotten in gelijke stukken. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg de chorizo toe. Zet het vuur lager en voeg de paprika en sjalot toe. Fruit 3 minuten. Snijd de peper fijn en voeg toe. Meng door het eiermengsel en schenk in zijn geheel in de pan. Bak 10 minuten, draai de tortilla om en bak nog 6 minuten.