Tarte tatin met vanillesaus header afbeelding

Tarte tatin met vanillesaus

Nagerechten, 6 personen

Ingrediënten
  • 4 Elstar appels
  • 6 eieren
  • 400ml melk
  • 100ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 250gr suiker
  • 75gr roomboter
  • 1 rol bladerdeeg
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de appels in parten. Smelt de boter, voeg 150 gram suiker en de appels toe. Laat op laag vuur karamelliseren voor ongeveer een kwartier. Voeg een snuf zout toe en haal van het vuur. Stort de appels in een bakvorm en leg met een vork in een waaiervorm. Leg het bladerdeeg erop en stop de randjes langs de vorm in. Bak 15 minuten in de oven. Haal uit de oven, leg er een bord op en keer de vorm om. Haal de merg uit het vanillestokje en laat deze met het stokje, slagroom en melk een paar minuten koken. Klop 100 gram suiker
met 6 eierdooiers. Haal het stokje uit de pan en voeg de melk toe aan de eieren, terwijl je blijft kloppen. Laat de saus binden op laag vuur.